Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Солено руло»Празнично руло с пилешка кайма

Празнично руло с пилешка кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Празнично руло с пилешка кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Има ли място на трапезата ви за едно празнично руло от кайма?"

Необходими Продукти

  • филе - 2 кг пилешко
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 7 бр.
  • копър - пресен
  • майонеза - 3 с.л.
  • пармезан - 100 г настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето смиламе в месомелачката заедно с лука и моркова.

Добавяме черния пипер, двете разбити яйца, настъргания чесън и ситно нарязания копър.

Разбъркваме добре всички продукти.

Каймата разделяме на две части, поставяме върху прозрачно фолио и с влажни ръце разстиламе, подреждаме сварените яйца и завиваме на руло.

Така процедираме и с другата кайма, нея поръсваме с настъргания пармезан.

В тава си слагаме хартия за печене и слагаме рулата.

Покриваме тавата с фолио и печем на 190°C за 40 минути.

Изваждаме тавата с пилешкото руло, премахваме фолиото, намазваме с майонеза и запичаме за 10 минути на горен реотан празнично руло с пилешка кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: