Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко филе с чеснов сос

Панирано пилешко филе с чеснов сос

Панирано пилешко филе с чеснов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Сервира се топло или студено - все е вкусно това панирано пилешко филе с чеснов сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр. тип пеперуда
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 или 200 г
  • мащерка
  • галета - 100 г
  • корнфлейкс - 3 шепи натрошен
  • олио - 250 мл
  • чеснов сос
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 100 г гъсто
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на дълги парчета.

Овкусете със сол и черен пипер.

Смесете галета и натрошен корнфлейкс.

В купа разбийте яйцата, брашното смесете с натрошена мащерка.

Пилешкото филе се овалва в брашното, топи се в разбити яйца, после се овалва в галета и корнфлейкс.

Загрява се олио в дълбок тиган, пържим панираните пилешки филенца от двете страни до златисто.

Пригответе чеснов сос, като смесите 100 г майонеза, 100 г гъсто кисело мляко, сол на вкус, скилидки чесън и копър.

Сервира се топло или студено - все е вкусно това панирано пилешко филе с чеснов сос!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хит
09.08.2022 16:18
1