Начин на приготвяне
Нарежете чесъна на ситно, а тиквичката - на кубчета.
Пуснете ги в тенджера със загрят зехтин, налейте 1 кафяна чашка топла вода.
Захлупете съда и задушете продуктите за 5-6 мин на умерен огън. Измийте ориза, прибавете го в тенджерата.
Налейте около 450 мл топла вода.
Овкусете със сол и пуснете няколко зърна черен пипер.
Захлупете тенджерата. Задушете ястието, докато остане на мазнина.
Поднесете задушения ориз с тиквички, поръсен с пресен ситно нарязан копър.
Да ви е сладко!
Забележка: 2-3 минути преди да свалите постните тиквички с ориз в тенджера от котлона може да поръсите с настърган пармезан!
Коментари