Солен кейк

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
02/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 740
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете маслото постепенно, а след това киселото мляко, в което сте разбъркали предварително содата.

След това добавете половината от настърганото сирене и накрая разбъркайте с брашното.

Сипете сместа в подмазнена тавичка. Отгоре поръсете с останалото сирене. Пъхнете кейка да се изпече в умерено загряна фурна.

Поднесете го с яйран или кисело мляко. Преди да го изпечете, може да поръсите кейка с ким или сусам за по-приятен аромат.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вваня
Вваня
03.07.2015 13:38
Дъщеря ми го пече около час и половина на по-слаба фурна (около 150градуса), след което отваря вратата на фурната и го оставя още малко да поизстине в нея. Така кейка не спада.
0
0
Милена Брамбара
Милена Брамбара
07.02.2014 14:41
Много обичам българските рецепти -сол на вкус,брашно докато поеме,пече се на умерена фурна......:)

Имам въпрос за рецептите ви що се отнася за фурната:1.фурната загрява ли се предварително?;2.Колко градуса е умерена фурна според вас?
5
2
Ина
Ина
07.02.2014 15:52
Умерената фурна е 170-180 градуса. По принцип е добре да е загрята предварително.
3
0