Сръбска проя с кайма

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
375207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска проя с кайма
Снимка: Korisnik#273643
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако не знаете какво да приготвите за вечеря, ето ви една бърза и икономична идея, с която дори мъжът ви може да се заеме"

Необходими Продукти

  • кайма - 350 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • царевично брашно - 14 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио.

Добавете каймата и я задушете с лука. Подправете със суха подправка и черен пипер на вкус.

Отделно разбийте яйцата с миксер, добавете олиото и киселото мляко.

Добавете царевично брашно и бакпулвер към тази смес. Разбъркайте сместа.

След това добавете каймата, разбъркайте всичко добре и добавете още малко сол на вкус.

Печете апетитния солен кекс в намазнена тава в предварително загрята фурна на 220 °C за около 20 минути.

Проята с кайма е готова, когато тестото се отделя от краищата на тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: