Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Плосък балкански хляб

Плосък балкански хляб

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Плосък балкански хляб
Снимка: AneliaStefanova
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Всяка храна е много по-вкусна, когато се хапва с парче от този плосък хляб"

Необходими Продукти

  • тесто - 700 г
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 глави
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се оформя с ръце на блат с дебелина 5 см.

Поставя се в намазана с олио тава.

Поръсва се с розмарин и шарена сол.

Главите чесън се разрязват на две половини.

Поставят се в тавата при хляба.

Поливат се много леко с олио. Пекат се заедно с плоския хляб.

След това скилидките печен чесън се използват като пастет за намазване върху хляба.

Плоският балкански хляб е много апетитен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: