Начин на приготвяне
В отделни купички кашкавалът, картофите и 5 бр. яйца се настъргват на едро ренде. Шестото яйце се оставя за украса.
Майонезата се смесва с киселото мляко.
В подходящ поднос се поставя ринг с размер 22 сантиметра.
На дъното се поставя 1/3 от картофите. Върху тях се поставя 3 с.л. от млечната смес.
Следват 1/3 от кашкавала и 1/3 от яйцата. Покриват се с 3 с.л. от млечната смес. Натрошава се сиренето.
Ред е пак на картофи, млечна смес, кашкавал и яйца.
Редят се три пласта, като се завършва с картофите, които се намазват с млечната смес.
Апетитната солена торта се поставя в хладилник за 3-4 часа.
Освобождава се от ринга и се украсява по ваше желание.
Приятен апетит с тази уникална солена картофена торта без месо!