Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена картофена торта без месо

Солена картофена торта без месо

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Солена картофена торта без месо
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Картофена торта, която е наслада за очите и небцето"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г сварени
  • яйца - 6 бр. сварени
  • сирене - 70 г
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 300 г
  • сол
  • за украсата
  • маслини
  • пресен лук - перца
  • магданоз
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В отделни купички кашкавалът, картофите и 5 бр. яйца се настъргват на едро ренде. Шестото яйце се оставя за украса.

Майонезата се смесва с киселото мляко.

В подходящ поднос се поставя ринг с размер 22 сантиметра.

На дъното се поставя 1/3 от картофите. Върху тях се поставя 3 с.л. от млечната смес.

Следват 1/3 от кашкавала и 1/3 от яйцата. Покриват се с 3 с.л. от млечната смес. Натрошава се сиренето.

Ред е пак на картофи, млечна смес, кашкавал и яйца.

Редят се три пласта, като се завършва с картофите, които се намазват с млечната смес.

Апетитната солена торта се поставя в хладилник за 3-4 часа.

Освобождава се от ринга и се украсява по ваше желание.

Приятен апетит с тази уникална солена картофена торта без месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: