Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода до готовност.
Сварете също 4-5 яйца.
Нарежете бекона на дребни парчета.
Ползвах настъргана моцарела за пица.
Намачкайте картофите на пюре, прибавете сол, черен пипер и масло и разбъркайте.
След това добавете 2 яйца.
Накрая прибавете зеления лук, магданоз и моцарелата. Разбъркайте.
Намажете с меко масло дълбок съд за печене.
Поръсете с галета дъното и стените на съда.
Разпределете половината от картофената смес на дъното на съда. Отгоре наредете сварените яйца и покрийте с останалите картофи.
Сложете да се пече на 200° С за 30 минути, докато се образува препечена коричка.
След това оставете леко да се охлади и обърнете върху подходяща чиния.
Гарнирайте солената картофена торта с чери домати и магданоз.
Поднесете това празнично предястие на вашата празнична трапеза с чаша вино.
Добър апетит!