Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с бекон и моцарела

Картофена торта с бекон и моцарела

Картофена торта с бекон и моцарела
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Само си представете как ще изглежда картофената торта в средата на масата - невероятно, нали?"

Необходими Продукти

  • картофи - около 800 г
  • яйца - 2 бр.
  • пушен бекон - 200г
  • моцарела - 150 г настъргана
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 40 г
  • още
  • яйца - 4 бр. сварени
  • галета - 2 с.л.
  • чери домати - 12 бр.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода до готовност.

Сварете също 4-5 яйца.

Нарежете бекона на дребни парчета.

Ползвах настъргана моцарела за пица.

Намачкайте картофите на пюре, прибавете сол, черен пипер и масло и разбъркайте.

След това добавете 2 яйца.

Накрая прибавете зеления лук, магданоз и моцарелата. Разбъркайте.

Намажете с меко масло дълбок съд за печене.

Поръсете с галета дъното и стените на съда.

Разпределете половината от картофената смес на дъното на съда. Отгоре наредете сварените яйца и покрийте с останалите картофи.

Сложете да се пече на 200° С за 30 минути, докато се образува препечена коричка.

След това оставете леко да се охлади и обърнете върху подходяща чиния.

Гарнирайте солената картофена торта с чери домати и магданоз.

Поднесете това празнично предястие на вашата празнична трапеза с чаша вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: