Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Турски хляб Рамазан пиде

Турски хляб Рамазан пиде

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Турски хляб Рамазан пиде
Снимка: Ники
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Страхотен вкус и аромат има този турски хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 100 мл топла
  • захар - 1 ч.л
  • мая - 11 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • За намазване
  • зехтин - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този турски хляб в купа си смесваме водата, маята и захарта, покриваме с прозрачно фолио и оставяме за 20 минути.

Брашното пресяваме и поставяме в купа, правим си дупка в средата, сипваме всички продукти и си омесваме тесто, не трябва да лепне на ръцете.

Покриваме с прозрачно фолио и оставаме за 1 час на топло.

В тавата за печене си слагаме хартия за печене, втасалото тесто разточваме, поставяме в тавата, правим си шарки с помощта на нож, вилица.

Покриваме с кърпа и оставяме за 20-30 минути.

В купа си смесваме млякото, зехтина и намазваме пидето, поръсваме със сусам.

Печем турския хляб Рамазан пиде в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: