Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в топлото мляко, добавете олиото и предварително пресятото брашно смесено със солта.
Разбъркайте с шпатула до еднородно тесто, покрийте със стреч фолио и оставете да втаса за 1 час.
Върху обилно поръсен с брашно плот, обърнете тестото и премесете.
Разточете тестото на кора с дебелина 0.5 см, с нож за пица разрежете по вертикала и хоризонтала на малки квадратчета.
От тях оформете малки топки и подредете в тава, постлана с хартия за печене, едно до друго, като започнете от средата.
Покрийте оформените милинки със стреч фолио и оставете за 20 минути да се отпуснат топчетата.
Намажете милинките с прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна, за около 20-25 минути до златист цвят.
Извадете тавата и намажете милинките с масло и отново завийте с чиста кърпа за около 5 минути.
По желание, поръсете с пудра захар и сервирайте топли бъркани милинки.
Коментари