Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини със сирена и гъби

Пилешки руладини със сирена и гъби

Пилешки руладини със сирена и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Поглезете половинката си с тези пилешки руладини"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр. от бут
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • подправка за пиле - 2 ч.л.
  • зехтин - 30 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • За плънката
  • сирене котидж - 2 с.л. /зърнесто сирене/
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - 40 г фино настърган
  • кафяви печурки - 100 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За украса
  • маруля - 1 листо
  • магданоз - няколко клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се почистват от ципите, махат се по-мазните части, измиват се и се начукват.

В купичка се смесват подправките заедно със зехтина и пържолите се намазват хубаво от всички страни с получената смес.

Поставят се в чиния, покриват се със стреч фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника за няколко часа.

Гъбите се измиват и се режат на филийки, а зеленият лук се наситнява. Задушават се в малко зехтин до готовност на гъбите.

През това време моцарелата се нарязва на дребни кубчета, кашкавалът се настъргва на фино ренде.

В купа се смесват кашкавалът, моцарелата, пармезанът, гъбите, зеленият лук, сиренето котидж и подправките и се разбърква хубаво.

Пържолите се вадят от хладилника и във всяка една се разпределя от плънката.

Навиват се на руло и се закрепват с клечки за зъби. Увиват се в алуминиево фолио и се подреждат в тавичка.

Пекат се пилешките руладини 20 минути на 180 °C. След което фолиото се маха и се пекат до пълна готовност.

След като са готови, се изваждат и се подреждат в чиния, в която е сложено листо маруля.

Поръсват се пилешки руладини със сирена и гъби със ситно нарязан магданоз и се поднасят.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: