Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши Филаделфия Комбо

Суши Филаделфия Комбо

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788835
Суши Филаделфия Комбо
Снимка: Evgenia
2 / 3
21/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Я да видим кой от вас най-много обича суши"

Необходими Продукти

  • кори - 4 бр., за суши Нори
  • ориз - 250 г, за суши
  • вода - 500 мл
  • крема сирене - 130 г, Филаделфия
  • оризов оцет - 4 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сусам
  • авокадо - 1/2
  • краставица - 1/2
  • сьомга - 100 г, пушена
  • риба тон - 100 г, консерва филе в собствен сос
  • пилешко филе - 100 г, сурово
  • соев сос
  • уасаби
  • За панировката на пилето
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 25 г
  • царевично брашно - 25 г
  • сол
  • олио - за пържене
  • За трохите на Хрупкава темпура
  • галета - 20 г
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и панираме пилешкото филе (нарязано на два тънки резена), като потапяме всеки резен в разбитото яйце, после в сместа от галета и царевично брашно. След което пържим в тиган до златист цвят и поставяме готовите пилешки филета върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Ориза за Суши Филаделфия Комбо го приготвяме, като го измиваме за 10-15 минути под течаща вода в гевгир или докато водата стане прозрачна, а не бяла. След което го оставяме в гевгира за около половин час да съхне.

После го преместваме в тенджера с капак и заливаме с водата, като щом тя заври, намаляваме котлона до най-ниската степен и така къкри, докато поеме водата. После оставяме настрани да изстива за 20 минути, след което го заливаме с маринатата от оризовия оцет и кафявата захар (която сме загрели на котлон в метален съд, докато се разтопи захарта).

Следва да завием сушито!

Хрупкаво пиле:

Взимаме кора Нори, като я поставяме с лъскавата страна надолу върху покрита с найлон подложка за навиване на суши, за да не влиза ориз в нея. С мокри ръце разпределяме ориз (предварително разделен на четири части) равномерно по повърхността ѝ и поръсваме със сусам, като оставяме един сантиметър от страната на кората, която е срещу нас непокрит, за да залепне по-добре при навиването. Върху страната към нас редим надлъжно панираното пиле, крема сирене на дълга ивица и краставица. Завиваме руло, като си помагаме с подложката и го разрязваме с остър нож на 8 парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода. Ако оризът е мек и се разпада при рязане, го сложете във фризер да стегне.

Норвежка гора:

Технологията на навиване на рулото е същата, но след като поръсим със сусам, обръщаме кората така, че оризът да е отдолу. Върху страната към нас редим ред сьомга и ред крема сирене. Отгоре на парчетата поставяме тънък резен авокадо.

Филаделфия тон:

Технологията на навиване на рулото е както при Норвежка гора. Тук върху страната към нас редим ред риба тон, ред Филаделфия, ред резени краставица.

Хрупкава темпура:

Технологията за навиване на този вид суши е както при Филаделфия тон. Тук върху страната към нас редим ред риба тон, ред Филаделфия, ред резени авокадо. Всяко рулце овалваме в трохи от смесени галета и масло, предварително опечени върху пергаментова хартия в тиган.

Поднасяме Суши Филаделфия Комбо с уасаби и соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: