Начин на приготвяне
Измиваме и панираме пилешкото филе (нарязано на два тънки резена), като потапяме всеки резен в разбитото яйце, после в сместа от галета и царевично брашно. След което пържим в тиган до златист цвят и поставяме готовите пилешки филета върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
Ориза за Суши Филаделфия Комбо го приготвяме, като го измиваме за 10-15 минути под течаща вода в гевгир или докато водата стане прозрачна, а не бяла. След което го оставяме в гевгира за около половин час да съхне.
После го преместваме в тенджера с капак и заливаме с водата, като щом тя заври, намаляваме котлона до най-ниската степен и така къкри, докато поеме водата. После оставяме настрани да изстива за 20 минути, след което го заливаме с маринатата от оризовия оцет и кафявата захар (която сме загрели на котлон в метален съд, докато се разтопи захарта).
Следва да завием сушито!
Взимаме кора Нори, като я поставяме с лъскавата страна надолу върху покрита с найлон подложка за навиване на суши, за да не влиза ориз в нея. С мокри ръце разпределяме ориз (предварително разделен на четири части) равномерно по повърхността ѝ и поръсваме със сусам, като оставяме един сантиметър от страната на кората, която е срещу нас непокрит, за да залепне по-добре при навиването. Върху страната към нас редим надлъжно панираното пиле, крема сирене на дълга ивица и краставица. Завиваме руло, като си помагаме с подложката и го разрязваме с остър нож на 8 парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода. Ако оризът е мек и се разпада при рязане, го сложете във фризер да стегне.
Норвежка гора:
Технологията на навиване на рулото е същата, но след като поръсим със сусам, обръщаме кората така, че оризът да е отдолу. Върху страната към нас редим ред сьомга и ред крема сирене. Отгоре на парчетата поставяме тънък резен авокадо.
Филаделфия тон:
Технологията на навиване на рулото е както при Норвежка гора. Тук върху страната към нас редим ред риба тон, ред Филаделфия, ред резени краставица.
Хрупкава темпура:
Технологията за навиване на този вид суши е както при Филаделфия тон. Тук върху страната към нас редим ред риба тон, ред Филаделфия, ред резени авокадо. Всяко рулце овалваме в трохи от смесени галета и масло, предварително опечени върху пергаментова хартия в тиган.
Поднасяме Суши Филаделфия Комбо с уасаби и соев сос.