Смолянска яхния с овнешко

Смолянска яхния с овнешко

IvankaIvanka
Новак
252
329
938
12/01/2014
"И готвите яхнията, докато месото не започне направо да се топи в устата ви"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 497
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 850 г
  • лук - 1, 250 кг
  • лой - 100 г или 100 мл олио
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, заливаме го с малко вода и го слагаме да заври.

След завиране на овнешкото, го посоляваме, прибавяме мазнината и оставяме да се задушава, докато омекне.

Ако месото е по-тлъсто не добавяме мазнина.

Към омекналото овнешко добавяме нарязания на едро лук и червения пипер. Оставяме да се задушава още 10-тина минути и прибавяме нарязаните на дребно домати.

Готвим яхнията на тих огън, като ястието се задушава, докато остане с малко сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар