Начин на приготвяне
Взимате свинските ребра и ги поръсвате с червен пипер, черен пипер, подправка за скара, сол и течен телешки бульон. Може да добавите и течно сладко от смокини или мед по ваша преценка.
След като овкусите добре месото, го сложете в плик за печене като вътре сипваме мъничко бяло вино или бира.
Стегнете плика добре, тъй като искаме месото да остане в същата си добра форма.
Оставете го в тавата до вас и сега нека започнем със свинското бонфиле.
Свинското бонфиле, ще го мариноваме отново с червен пипер, черен пипер, подправка за скара, сол и течен телешки бульон.
След като мариноваме месото, режем морков на средно големи парчета и правим дупки в месото, като запълваме всяка една с резенче морков можете и да добавите скилидка-две чесън или кисели краставички, но аз и моето семейство го предпочитаме само с морковче.
След като сте овкусили месото добре, е време да го сложим и него в плик за готвене и вътре изсипваме бира или бяло вино по желание. Аз сипах и от двете по мъничко.
Слагаме и свинското бонфиле в тавата няма никакъв проблем и двете да са в една тава все пак са в пликчета и слагаме чаена чаша и половина вода в тавата. Слагаме ги в фурната за 1 час и 10 минутки.
Предварително сме нагряли фурната на 200°C.
Докато месото се готви, взимаме малък съд, който няма да се разтопи на котлона и сипваме вътре 2 с.л. течен телешки бульон, 1 с.л. подправка за скара и 2 супени лъжици соев сос.
Когато месото вече се готви 1 час в фурната слагате забъркания сос и го слагате на фурната за 5 минутки, като го бъркате постоянно.
Режем си лука посредата и го правим на лентички.
Вадите свинското печено, махате пликовете и го намазвате обилно със забъркания сос.
Слагате отстрани до печените ребра в тавата лука и слагате всичко отново за 10 минути.
Вадите месото и цялата къща се е омирисала на любов и вкусно крехко месо.