Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленка със сирене и чубрица

Пърленка със сирене и чубрица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пърленка със сирене и чубрица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • вода - 500 мл
  • мая - ¾ кубче за хляб
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сирене - 150 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и щипка сол се разтварят в малко хладка вода и се оставя на топло. Брашното се пресява, оформя се кладенче и се слагат останалата сол, захарта, олиото и маята. Постепенно се добавя останалата вода и се замесва гладко тесто.

Поръсва се с брашно и се слага в найлонов плик, който се оставя на топло в дълбока купа, докато се надигне двойно. Когато тестото е готово, с намазани с мазнина ръце се късат топки и се оформят на плоски питки.

Нареждат се в намазана с мазнина тава и се оставят пак да се надигнат. Поръсват се с натрошено сирене и чубрица. Пекат се в предварително загрята до 150 градуса фурна.

Градусите се увеличават до 190 и щом пърленките станат златисти, се изваждат и намазват с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: