Великденски бисквити

Великденски бисквити6 / 6
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
31 мин.
Порции
35
"Великден е голям повод да си приготвим много и различни празнични сладкиши"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • крема сирене - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 280 г
  • лимонова кора
  • ванилия - 2 прахчета
  • фондан - 200 г бял
  • желе - за намазване
  • вафлени принтове - с великденски мотиви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото и крема сирене, които предварително са били на стайна температура.

Добавете захарта, ванилията и лимоновата кора.

Чукнете яйцата и разбъркайте.

Пресейте брашното с бакпулвера.

Замесете тестото, увийте във найлоново фолио и го оставете в хладилник за около 30 минути.

Разточете тестото за бисквитите на тънка кора.

С помощта на формички изрежете бисквитките.

Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 °C.

Разточете фондана и отново изрежете същите форми.

Намажете всяка бисквитка с безцветно желе, залепете фондана, намажете отново с желе и залепете вафлената картинка.

Завършете празничните сладки с желе.

Оставете великденските бисквити да изсъхнат, поставете ги в прозрачни пликчета и завържете с панделки.

Подарете разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко брашно се добавя?
04.04.2023 10:27
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря!
26.04.2022 19:52
Дони Ники
Дони Ники
Много красиви!
25.04.2022 09:33