Начин на приготвяне
От тези продукти се получават две фокачи.
Маята се размива със 100 мл топла вода.
Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят солта, захарта, зехтина, маята и останалите 200 мл вода. Замесва се меко тесто.
Тестото се поставя в купа, намазана със зехтин. Покрива се със стреч фолио и купата се оставя на топло да втаса тестото.
Втасалото тесто леко се премесва и разделя на две части.
Две тави с размер 32 см се постилат с хартия за печене. Тестото за фокачата се разполага в тавите и с ръце се разстила.
Правят се вдлъбнатини с пръсти и фокачите се намазват леко със зехтин.
Поръсват се с розмарин и морска сол.
Фокачите се оставят около 20 минути да починат и тогава се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C 25 минути.
Още топли отново се намазват със зехтин.
Приятен апетит с фокача Класика!