Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с лимец или ечемик

Пай с лимец или ечемик

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пай с лимец или ечемик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч., (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • жълтъци - 2 бр.
  • Плънка
  • лимец - 3 ч.ч. (300 г), жито или лющен ечемик
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 4 с.л.
  • пармезан - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя в хладилника да се изстудява. Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.

Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Маже се тава с диаметър 23 см. Тестото се разстила равномерно в тавата и се подрязват краищата. Плънката се разстила симетрично върху тестената повърхност. Паят се пече около 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: