Арменски лаваш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
09/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 671
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 10 топки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Всяка топка се разточва на тънка питка и се пече от двете страни върху нагрят сач или тиган. Питките се редят една върху друга и се покриват с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мими Събева
Мими Събева
12.04.2017 07:53
Благодаря за рецептата!ЛАВАШа става страхотен и вкусен.
0
0