Начин на приготвяне
Замесваме тесто в хлебопекарната от изброените продукти.
Първо поставяме топлото мляко в купата на хлебопекарната.
В единия край слагаме захарта в другия солта, а по средата олиото. Накрая изсипваме пресятите видове брашно, правим в тях кладенче и слагаме маята.
Включваме хкебопекарната на режим за месене на тесто (в случая меси час и половина с втасване).
След това оформяме питки и ги поставяме в тава, покрита с пергаментова хартия, намазваме ги отгоре със зехтин и поръсваме със сусам.
Покриваме тавата с фолио и я оставяме във фурната, която е предварително загрята до 50°С, за да втасат малките питки отново.
Щом втасат, печем на 170°С или до суха клечка и приятен загар.
Пухкавите питки за бургер без лактоза са готови.