Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Пухкави питки за бургер без лактоза

Пухкави питки за бургер без лактоза

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788755
Пухкави питки за бургер без лактоза
Снимка: Evgenia
1 / 5
28/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Ето как ще направите най-вкусните бургери - с домашни питки"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г, бяло
  • брашно - 60 г, грахам
  • прясно мляко - 250 мл, без лактоза (1. 5 %)
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 4 г
  • зехтин - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто в хлебопекарната от изброените продукти.

Първо поставяме топлото мляко в купата на хлебопекарната.

В единия край слагаме захарта в другия солта, а по средата олиото. Накрая изсипваме пресятите видове брашно, правим в тях кладенче и слагаме маята.

Включваме хкебопекарната на режим за месене на тесто (в случая меси час и половина с втасване).

След това оформяме питки и ги поставяме в тава, покрита с пергаментова хартия, намазваме ги отгоре със зехтин и поръсваме със сусам.

Покриваме тавата с фолио и я оставяме във фурната, която е предварително загрята до 50°С, за да втасат малките питки отново.

Щом втасат, печем на 170°С или до суха клечка и приятен загар.

Пухкавите питки за бургер без лактоза са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: