Киш с домати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Киш с домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Маслено тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • Плънка
  • домати - 4 бр., обелени и почистени, кубчета
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч. (150 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 2/3 ч.ч. (150 г), пълномаслена
  • сирене - 150 г, настъргано Грюер
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • мащерка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се подготвя и оставя в хладилника около 30 мин. Доматите се отцеждат в гевгир за 1 час. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Подготвя се форма за печене с диаметър 23 см. Яйцата и млякото се разбиват.

Добавят се доматите, сметаната, чесънът и подправките. Тестото се разточва и се разстила във формата за печене, като се оставят краищата му да висят.

Цялата повърхност се надупчва с вилица. Плънката се постила върху тестото и се пече около 34-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: