Заешка супа с нудли

Заешка супа с нудли
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Бърза и лесна за приготвяне заешка супа с нудли"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 200 г обезкостено
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1/2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • олио
  • нудли - 1 пакет
  • соев сос - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се обелва и измива. Нарязва се на еднакво дълги лентички.

Тиквичката се измива добре. Нарязва се на филийки със същата дължина като на морковите. Всяка от филийките се нарязва на лентички.

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на лентички със същата дължина като на другите зеленчуци.

Заешкото месо е предварително сварено и се накъсва на заешки мръвчици.

В тенджерата се слага олио да загрее.

Морковите и тиквичките се запържват. Морковът отпуска много приятен цвят за бульончето на супата.

Добавя се около 1 литър гореща вода. Добавят се зеленчуковия бульон и зеления лук. Добавят се соевия сос и заешкото месо. Разбърква се.

Вари се до желаната хрупкавост на зеленчуците. Котлонът се изключва.

Изсипват се подправките на нудлите.

Добавят се и нудлите, като се покриват добре, за да се накиснат в заешката супа.

След 3 минути заешката супа с нудли е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: