Варен боб в бутилка

15/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 645
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч. (500 г), зрял, киснат 12 часа
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • чесън - 2 скилидки, леко намачкани, но цели
  • салвия - 4 листа градински чай
  • чери домати - 2 бр., надупчени с вилица
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - достатъчно, за да се напълни бутилката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът, зехтинът, чесънът, градинският чай и доматчетата се слагат в подходяща бутилка. Покриват се с вода.

Бутилката се запушва плътно и се заравя долната ѝ част във въглени.

Оставя се да къкри за няколко часа, след което се изхвърля чесънът, градинският чай.

Подправя се със солта, черния пипер и зехтина. подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Михалев
Михалев
24.10.2017 15:09
Георгиева, дори и пластмаса да е, има ли течност(в случая вода), няма как да се спука(стопи)...
0
0
Георгиева
Георгиева
15.02.2014 07:31
Какво значи "подходяща" бутилка. Всяка стъклена бутилка, заровена във въглени би се счупила, според мен.
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв