Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Карнобатски тутманик с кашкавал

Карнобатски тутманик с кашкавал

IvankaIvanka
Новак
252422
Карнобатски тутманик с кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 50 г (5 с.л.)
  • мая - 10 г (1 ч.л.)
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в малко хладка вода. Прибавяме около 2 с.л. брашно и приготвяме каша, която оставяме да втаса.

Замесваме меко тесто, като към пресятото брашно прибавяме разбити яйцата, киселото мляко, 2 с.л. олио, втасалата мая, сол и малко вода.

Полученото тесто разделяме на две топки и всяка разточваме на кора с дебелина около 5-6 мм.

Приготвените кори намазваме с омекнало на стайна температура масло и поръсваме с настърган кашкавал, които предварително сме разделили на две. Поръсените кори навиваме на рула.

В намазана с олио тава слагаме двете рула на разстояние едно от друго и ги оставяме да втасат. Намазваме бухналите рула с разбит жълтък с 1 с.л. олио и печем в умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: