Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гнезда»Спаначени гнезда със зелении

Спаначени гнезда със зелении

Спаначени гнезда със зелении
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Бързо и вкусно спаначено гнезденце с поширано яйчице - идеално за хапване в горещите летни дни."

Необходими Продукти

  • бейби спанак - 1 шепа
  • листа от червено цвекло - 7 - 8 бр.
  • живовляк - 4 листа
  • копър - 3 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • чушки - 4 ленти червена
  • сол
  • червен пипер - 3 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се листата от червено цвекло от дебелите стебла, измиват и се нарязват на ситно заедно с листата от живовляк, а на спанака се оставят цели.

Загрява се олио в тиган, запържва се нарязана скилидка чесън и кубчета червена чушка.

Добавете всички зелени листа поръсете малко сол и наливате 1/4 чашка вода, за да се задушат и омекнат.

Поръсете с подправките и когато водата почти е извряла, се оформя гнездо, в което се чуква едно яйце.

Гответе под капак докато стегне яйцето.

Поръсете го с щипка червен пипер, овкусете гнездото с лимонов сок и поднесете за обяд.

Може да хапнете с натрошено сирене или кисело мляко - много вкусно, лесно и бързо за приготвяне!

Спаначените гнезда със зелении са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: