Патладжани с пармезан на фурна

22/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 828
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр., нарязани на филии
  • брашно - 1 ч.ч., обикновено
  • яйца - 4 бр., леко разбити
  • зехтин - 3 ч.ч. (750 мл)
  • доматен сос - 2 ч.ч. (500 мл)
  • сирене - 350 г, моцарела
  • сирене - 2 1/2 ч.ч. (310 г), пармезан
  • масло - 2 с.л., на парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжановите кръгчета се осоляват и слагат в гевгир да се отцеждат около час, след което се изплакват с вода. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Патладжаните се овалват в брашно, а после в разбитите яйца.

Пържат се от двете страни около 5-7 мин. В подходящ съд за печене се нанася от доматения сос, а върху него се редят патладжаните и моцарелата.

Поръсва се с пармезана. Така се продължава до изчерпване на количеството, като най-отгоре се поръсва с пармезана и парченцата масло. Пече се около 35 мин.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар