Начин на приготвяне
Краставиците се измиват и обелват.
Нарязват се на кубчета в малка купа.
Прибавя се солта и се разбъркват много добре.
Киселото мляко се изсипва с купата, в която ще се разбърква лятната супа.
Млякото се разбива с тел до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се газираната вода и се разбърква много добре.
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Чесънът се почиства и счуква в хаванче.
Краставицата, нарязаният копър и счуканият чесън се прибавят към млякото.
Разбърква се много добре.
Прибавят се олиото и оцета, след което отново се разбърква тараторът.
Сервира се студен с поръсени счукани на едро орехови ядки.
Таратор по рецепта на Иван Звездев е освежаващ и засищащ.