Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Месеница със сирене

Месеница със сирене

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Месеница със сирене
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Добрият ден се познава по това, че започва с такава вкусна месеница със сиренце."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая суха - 7 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - една щипка
  • олио - 3 с.л
  • вода - 300 мл
  • масло - 60 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - по желание
  • сол - 1 с.л. равна
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В брашното, което е добре да се пресее, сложих солта, а в топлата вода разтворих маята, сипах я веднага към брашното и добавих киселото мляко със содата и олиото. Бърках с лъжица.

Лепкавото тесто покрих с фолио и оставих да втаса до удвояване на обема.

След като това стана, премесих тестото с още малко брашно, разделих на 4 части и всяка част разточих на кора, която намазах обилно с меко масло и поръсих със сирене.

Навих и леко разтеглих рулото.

Навих на охлюв и сложих в тава, също така обилно намазана с масло.

Така постъпих със всички кори. Оставих за половин час да си почине.

След това намазах месеницата с масло и разбито яйце, поръсих със сусам и пекох на 180 градуса до готовност.

А малко преди края на печенето отгоре сложих мъничко настърган кашкавал.

Месеница със сирене за любителите на тутманици и питки със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: