Начин на приготвяне
Содата се разтваря в киселото мляко да шупне. Добавят се яйцата без 1 жълтък, солта, хладката вода и маята (ако е прясна, се разтваря във водата предварително).
Слагате и олиото. Постепенно започвате да добавяте пресятото брашно и така до получаване на много меко тесто. Разделяте го на 7-8 топчета.
Разтопявате маслото и с обилно намазнени ръце разтягате до дебелина около 1 см. Намазвате с масло и поръсвате с натрошено сирене.
Завивате на руло, усуквате и поставяте в намазана с масло тава. Така се процедира с всяко топче тесто. После се оставя да втаса за около 30-40 минути.
Маже се с разбития жълтък. Пече се на 200 градуса и на вентилатор, но не е задължително да го има. Времето за печене е около 35-40 минути.
Друг вариант за оформяне е всяка топка да се разточи на кора около 1 см, да се намаже с масло и поръси с натрошено сирене и да се наредят на пластове корите една върху друга.
Навиват се на руло, което се нарязва на парчета с дебелина около 8-10 см и се редят в тавата едно до друго. Останалото е същото по отношение на втасване и печене.