Пастички с тиква

Пастички с тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Поднесете разкошни пастички с тиква на отделни парчета. С чаша кафе са направо божествени"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г пюре
  • брашно - 250 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • индийско орехче - щипка
  • джинджифил - щипка на прах
  • канела - 1 к.л. с връх
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • крема сирене - 120 г
  • краве масло - 40 г меко
  • маскарпоне - 100 г
  • пудра захар - 200 г
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете тиквата и олиото.

Намалете оборотите и без да спирате да бъркате, слагайте по малки количества от брашното, бакпулвера и подправките.

Готовата смес прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене.

Печете в загрята фурна на 180 °C до готовност. Извадете и охладете.

За крема сложете всички продукти в купа и разбийте с миксер до еднородна смес.

Разрежете тиквения сладкиш на две за 2 блата. Намажете едната част, първо, с мармалада, а отгоре с половината крем.

Затворете с другата част и отново намажете с крем домашните пастички.

Декорирайте с орехи и оставете в хладилника за няколко часа.

Поднесете разкошни пастички с тиква на отделни парчета. С чаша кафе са направо божествени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: