Бадемови гевречета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Бадемови гевречета2 / 2
23/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
  • бадеми - 120 г
  • захар - 100 г
  • боровинки - конфитюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате 4 яйца и отделяте само жълтъците. Разбивате размекнатото краве масло с пудрата захар и жълтъците, докато получите пухкава смес. Постепенно прибавяте ванилията, солта и брашното. Омесвате гладко тесто. Оформяте го на топка, увивате го във фолио и го оставяте да престои в хладилника за около 2 часа.

Залейте бадемите с вряща вода. Оставете ги да се охладят и след това ги обелете. Нарежете ги на ситно и ги смесете със захарта и бъркайте, докато получите гладка смес. Разбийте жълтъците на двете останали яйца.

Разточете тестото на кора и с формички изрежете гевречета. Намажете гевречетата с жълтъците, оваляйте ги в бадемовата смес и ги наредете в намаслена тава.

Печете в предварително загрята умерена фурна. След като ги извадите изчакайте да се охладят и ги намажете с конфитюра от боровинки. Слепете ги две по две. Изчакайте малко докато поемат конфитюра и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: