Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк Черно и бяло

Чийзкейк Черно и бяло

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Чийзкейк Черно и бяло2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8
"Нищо в живота не е нито черно, нито бяло, но когато става дума за сладкиши - там работата е ясна - просто два вида неустоим крем, които чакат да бъдат смесени и изядени"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 200 г
  • масло - 1 пакетче, краве
  • ЗА КРЕМА
  • сирене - 500 г Филаделфия
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • шоколад - 250 г черен
  • желатин - 15 г
  • сметана - 250 г заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме счуканите бисквити с размекнатото краве масло. От получената смес моделираме блат върху дъното на форма. Оставяме блата в хладилника, за да се стегне. Накисваме 2/3 от желатина в 3 с.л. вода, докато набъбне и го разтапяме на водна баня.

Пасираме сиренето, прибавяме 2 с.л. захар, две яйца, половината сметана и желатина. Разбиваме сместа до пухкавост и я изсипваме върху блата. Оставяме десерта на студено, докато се желира кремът. През това време накисваме останалия желатин в 1-2 с.л. вода и го разтапяме на водна баня.

Шоколада също разтапяме на водна баня. Разбиваме останалите яйца с останалата захар и добавяме сметаната, шоколада и желатина. Разпределяме сместа върху желирания първи крем и връщаме десерта в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: