Начин на приготвяне
От каймата се оформят 12 малки кюфтенца. Лукът се почиства и нарязва на ситно. В тенджера се слага повечко олио да загрее.
Добавя се лукът да се запържи. Добавят се червеният пипер и брашното да се запържат.
Постепенно се добавя доматеният сок, като се разбърква непрекъснато, за да не стане соса на бучки.
Добавя се захар, за да убие киселинността на доматите.
Добавя се вода, повечко, за да могат да се сготвят кюфтетата.
Доматения сос се оставя да заври.
Кюфтетата се добавят във врящите домати. Овкусява се със сол и черен пипер.
Разбърква се от време на време, за да не загори.
Кюфтетата с лучен червен сос се приготвят бързо и лесно и са много вкусна вечеря.