Начин на приготвяне
Домашната кокошка се нарязва на по-малки парчета и се измива. Слага се в гювеча с вода и олио и се слага във фурната.
Домашната кокошката е по-жилава има нужда от дълго готвене, за да стане крехка.
Затова, докато се подготвят останалите продукти, се пече.
Лукът се обелва и нарязва на едро. Морковите се обелват и измиват.
Нарязват се на едро. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро.
Гювечът се изкарва от фурната и подготвените зеленчуци се добавят. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Ако е необходимо, се добавя още вода. Разбърква се.
Самият гювеч се захлупва и се връща във фурната за 3 часа.
Из цялата къща се носи ароматът на домашната кокошка с картофи в гювеч.