Начин на приготвяне
Измих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути.
В съд с широко и дебело дъно (който има оризоварка, може да я използва) изсипах ориза и го залях със студена вода.
След като завря, намалих огъня на най-слабо и оставих да се готви в продължение на 15 минути.
Изключих котлона и оставих да почива още 10 минути без да повдигам капака.
След това прехвърлих ориза в друг неметален съд (в моя случай стъклен, понеже нямам от дърво).
Докато се готви оризът си, приготвих маринатата от оцета, захарта и солта.
Загрях леко, за да се разтворят по-лесно съставките, и оставих да изстива.
Към сварения и охладен ориз добавих охладената марината и разбърках много добре.
Предварително си бях нарязала зеленчуците и сьомгата.
С помощта на дървена рогозка оформих рулата, като оставях около сантиметър от корите без ориз и намокрях края с вода, за да слепне по-добре.
След като всички рула бяха навити, разрязах сушито с остър нож, като след всяко срязване почиствах и намокрях с вода.
Хосомаки сушито е готово.