Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Здравословен хляб от тиква

Здравословен хляб от тиква

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Здравословен хляб от тиква
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
11
"Грамажите в рецептата за здравословен хляб от тиква са съобразени със Зоната. Цялото тиквено хлебче е 11БВ. След като изстине, се нарязва на 11 филийки, всяка по 1 БВ."

Необходими Продукти

  • тиква - 120 г (печена или сварена)
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • ябълков оцет - 1/2 ч.л.
  • брашно от лимец - 140 г
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • конопено семе - 3 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа сложете пюрираната тиква или просто я намачкайте с вилица.

Добавете яйцето, киселото мляко, бакпулвера, оцета и солта. Разбъркайте и добавете лимецовото брашно. Отново разбъркайте много добре. Ще се получи гъста лепкава смес.

В силиконова форма за хляб разпределете равномерно сместа и поръсете отгоре конопеното семе.

Здравословният хляб изпечете в предварително загрята на 175 °C фурна до леко порозовяване.

Грамажите в рецептата за здравословен хляб от тиква са съобразени със Зоната.

Цялото тиквено хлебче е 11БВ.

След като изстине, се нарязва на 11 филийки, всяка по 1 БВ.

Съхранявайте филийките в кутия с капак, застлана предварително с кухненска хартия в хладилника до седмица.

Да Ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: