Начин на приготвяне
В подходяща купа сложете пюрираната тиква или просто я намачкайте с вилица.
Добавете яйцето, киселото мляко, бакпулвера, оцета и солта. Разбъркайте и добавете лимецовото брашно. Отново разбъркайте много добре. Ще се получи гъста лепкава смес.
В силиконова форма за хляб разпределете равномерно сместа и поръсете отгоре конопеното семе.
Здравословният хляб изпечете в предварително загрята на 175 °C фурна до леко порозовяване.
Грамажите в рецептата за здравословен хляб от тиква са съобразени със Зоната.
Цялото тиквено хлебче е 11БВ.
След като изстине, се нарязва на 11 филийки, всяка по 1 БВ.
Съхранявайте филийките в кутия с капак, застлана предварително с кухненска хартия в хладилника до седмица.
Да Ви е вкусно!