Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Телешки тас кебап от наше село

Телешки тас кебап от наше село

Телешки тас кебап от наше село5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Телешкият кебап се поднася поръсен със ситно нарязан магданоз по избор и с гарнитура от бял ориз."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг или свинско/
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 глави кормид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 12 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с почистването на месото от костите, след това нарязваме телешкото месце на дребни парченца, запържваме го заедно със нарязания на ситно лук.

Стъпката, която следва да направим, е, когато поомекне лукът, добавяме при постоянно разбъркване доматеното пюре, брашното и червения пипер.

След това остава да се залее с бульона или горещата вода (по наш избор), посоляваме си с 1-2 щипки сол на вкус солчица и го оставяме да си ври на умереният огън.

Когато омекне месото, се прибавят черният пипер, бахарът и виното.

Готовият кебап трябва да остане почти на мазнина.

Телешкият кебап се поднася поръсен със ситно нарязан магданоз (по избор) и с гарнитура от бял ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: