Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква с паяжина

Кремсупа от тиква с паяжина

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Кремсупа от тиква с паяжина
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сервира се кремсупа от тиква с паяжина с леко запечени тиквени семки и няколко капки готварска сметана."

Необходими Продукти

  • олио - 60 мл
  • праз лук - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 средни
  • картофи - 2бр.
  • тиква - 500 г
  • джинджифил
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • куркума
  • магданоз
  • готварска сметана - 200 мл
  • тиквени семки - 30 г (печени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се сипва олиото и ситно нарязаните праз лук и чесън, запържват се за няколко минути.

Добавят се настърганите моркови и джинджифил. Оставя се за няколко минути, докато се задушат.

Тиквата и картофите се обелват и нарязват на кубчета, измиват се и се добавя към останалите продукти в тенджерата.

Налива се гореща вода, около 2 л. Оставят се за 10-15 минути на среден огън.

Кремсупа от тиква се овкусява с подправките и се оставя да ври до готовност.

Сипва се готварската сметана и се поръсва магданоз.

С помощта на пастор се пасира до получаване на гладка и хомогенна крем супа.

Сервира се кремсупа от тиква с паяжина с леко запечени тиквени семки и няколко капки готварска сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: