Постен козунак

AqAq
Новак
182
634
1k
18/03/2014
"Постите са си пости и затова специално за всички постещи е и тази рецепта за вкусен Постен козунак"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 803
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г пълнозърнесто
  • кафява захар - 50 г
  • мая - 1/2 пакетче, може и жива мая
  • мазнина - 30 мл (най - добре кокосова)
  • стафиди - 30 пияни (предварително накиснати в ром или коняк)
  • орехи - 50 г (натрошени)
  • моркови - 150 мл фреш от моркови
  • сусам - или други семена за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сока, захарта, солта и маята. Добавете малко брашно и разбъркайте. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.

Оставете тестото да втаса за час. След това добавете към сместа още брашно, стафидите, орехите и мазнина.

Размесете добре тестото. Намазнете малко тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко.

Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар