Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа от печена тиква

Крем супа от печена тиква

Крем супа от печена тиква
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Много вкусна и сгряваща зимна кремсупа с печена тиква и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г почистена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • пресен джинджифил - 10 - 15 г
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • масло - 20 - 25 г
  • течна готварска сметана - 200 г
  • гореща вода - 800 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - щипка
  • куркума - щипка
  • кориандър - щипка
  • канела - щипка
  • сирене - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 180 градуса.

Нарязваме всички зеленчуци на едри кубчета, само чесъна оставяме така, без дори и да белим.

Поставяме в тавата, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме във фурната.

Оставяме така за около 10-15 минути. След това вадим в чиния.

В касерола поставяме маслото и оставяме на котлона да се разтопи.

Обелваме си чесъна, прибавяме го заедно с лука.

След като се задушат добавяме тиквата, моркова и ситно нарязания на кубчета джинджифил.

Овкусяваме съ сухите подправки и наливаме горещата вода.

След като заври, си добавяме солта и доматеният концентрат, като оставяме да ври за около 15 минути.

Накрая добавяме и готварската сметана и пасираме тиквената супа.

Можем да гарнираме крем супата със сирене по желание.

Крем супата от печена тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: