Патладжанова мусака без заливка

17/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 943
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на колелца и го посолете. Оставете ги за около половин час да пуснат горчивия си сок.

Оставете зехтина да се загрее и в него изпържете измитите и подсушени патладжани. След като ги извадите, ги оставете да се отцедят.

Каймата се задушава в горещия зехтин заедно с лука и чушките. Когато каймата си промени цвета, се добавя доматеното пюре. Гответе още 3-5 минути, като постоянно разбърквате. Посолете и подправете с черен пипер. Прибавете доматите и гответе още 3-4 минути. Сипете вътре и доматеното пюре.

В тава наредете последователно кайма и патладжани. Най-отгоре трябва да бъде кайма. Налива се вода (1 ч.ч.) и мусаката се пече на фурна, докато течността се изпари.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар