Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Хайдушки калпак с пилешко и свинско

Хайдушки калпак с пилешко и свинско

ОлиОли
Чирак
4655452
Хайдушки калпак с пилешко и свинско
Снимка: Анонимен
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Махнете калпака, за да видите истинско хайдушко блюдо за юннаци"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 750 г
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • яйца - 3 (отделете 2 от жълтъците за намазване)
  • прясно мляко - 300 мл затоплено
  • за плънката
  • пилешки гърди - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 2 големи
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л
  • кимион - 1 ч.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, захарта, солта, сухата мая.

Отделете два жълтъка за намазване и сложете белтъците и едното яйце в сместа и разбъркайте.

Добавете затопленото прясно мляко и разбъркайте. Почнете да месите, като добавяте по малко брашно, докато се получи меко и нелепнещо тесто и го оставете 30 минути на 50°C във фурната.

Нарежете лука, морковите, пилешките гърди и свинското месо.

Сложете да се запържат малко зеленчуците, след това добавете месата и подправките.

Намажете тавичката с малко олио и поръсете с брашно. Разточете така тестото, че да е по-голямо от отвора на тавичката и да не е прекалено тънко.

Сложете плънката и затворете с тестото Хайдушкия Калпак, като оставите дупка в средата.

Печете Хайдушки калпак с пилешко и свинско 40 минути на 180°C, когато останат 10 минути, добавете кашкавала в средата.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудо рецепта със съвършен резултат!
23.02.2023 22:13