Начин на приготвяне
Смесете брашното, захарта, солта, сухата мая.
Отделете два жълтъка за намазване и сложете белтъците и едното яйце в сместа и разбъркайте.
Добавете затопленото прясно мляко и разбъркайте. Почнете да месите, като добавяте по малко брашно, докато се получи меко и нелепнещо тесто и го оставете 30 минути на 50°C във фурната.
Нарежете лука, морковите, пилешките гърди и свинското месо.
Сложете да се запържат малко зеленчуците, след това добавете месата и подправките.
Намажете тавичката с малко олио и поръсете с брашно. Разточете така тестото, че да е по-голямо от отвора на тавичката и да не е прекалено тънко.
Сложете плънката и затворете с тестото Хайдушкия Калпак, като оставите дупка в средата.
Печете Хайдушки калпак с пилешко и свинско 40 минути на 180°C, когато останат 10 минути, добавете кашкавала в средата.
Бон Апети!
Коментари