Джолани по немски

MarianaMariana
Джедай
7
720
30/04/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 686
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се подправките. Добавя се виното и ситно нарязаният лук. В получената марината се слагат двата предварително измити свински джолани.

Маринатата трябва да покрива месото до половината. Ако не е достатъчна, може да добавите още червено вино.

Месото трябва да се маринова в продължение на седем дни. Всеки ден джоланите се обръщат, така че да се овкусят равномерно.

На седмия ден месото и маринатата се прехвърлят в подходящ съд за варене. Добавя се малко вода и сместа се кипва. Джоланите се варят около 50 минути на тих огън, като периодично се обира образувалата се пяна.

Свареното месо се охлажда и се прибира в хладилник за още 24 часа. Поднася се топло или студено, обикновено с гарнитура от кисело зеле и картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Никола
Никола
01.05.2014 13:32
Това е направо страхотно. Веднага ще го пробвам, но надали ще го изчакам да се маринова толкова дълго
0
0