Хрупкави фаготини

Марина НордМарина НордНовак1219
26/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, без да се белят. След като изстинат малко, се обелват и се намачкват на пюре. Добавя се пармезанът, нарязаният на ситно салам, солта, черният пипер и 2 яйца.

Всичко се разбърква добре и се оставя да се охлади. Оформят се кюфтенца от тази смес, като в средата на всяко кюфтенце се слага парченце моцарела. Всяко кюфтенце се обвива с прозрачно фолио, за да се стегне.

Останалите яйца се смесват със сол и черен пипер. Отстранява се фолиото и фаготините се потапят в яйцата, а след това в галетата и се пържат в загрята мазнина до златисто.

Оставят се да се отцедят на хартия, пекат се 10 минути в загрята на 200 градуса фурна и се сервират горещи.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
07.04.2016 00:37
Звучи много вкусно ! Ще ги направя !
0
0