Начин на приготвяне
Пилето се сварява в подсолена вода. Месото е сварено тогава, когато можем свободно да отделим всичкото месо от кокалите.
Месото се нарязва. Запазваме бульона.
В друг съд разтопяваме маслото. Котлонът не бива да е много силен. Когато маслото се разтопи, добавяме брашното и бъркаме непрекъснато. Маслото не бива да ври, т.е. котлонът не трябва да е много силен.
Запържваме така брашното около 2 минутки, като не спираме да бъркаме нито за секунда.
Постепенно и по малко добавяме от млякото, като бъркаме, така че да стане еднородна смес. По същия начин добавяме и бульона от вареното пиле.
Когато сместа се разреди (нека това е по ваш вкус. Някои обичат по-гъсто, някои по-рядко), добавете нарязаното месо. След това овкусяваме фрикасето.
Вкусното пиле фрикасе с масло е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и това фрикасе с пилешко месо или другите ни изпитани рецепти за фрикасе.
Коментари