Лазаня със спанак, извара и сирене

10/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 254
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тиган и запържете брашното за около 1 минута в масло до златисто. Налейте студена вода или студен зеленчуков бульон и сложете сосът да заври. Разбърквайте непрекъснато.

Загрейте зехтина и запържете счукания чесън. Прибавете ситно нарязания праз и настъргания морков. Подправете с риган. Варете зеленчуците докато омекнат и след това свалете от котлона.

Измийте спанака, нарежете го на ситно и го бланширайте с гореща вода.

Намажете зехтин и се налива един черпак от соса, за да покрие дъното. Наредете един ред с кори, предварително бланширани в подсолена вода и залейте със сместа от спанака и изварата. Поръсете с натрошено сирене.

Наредете втори ред кори и ги притеснете леко, за да се изравни плънката. Върху тях се редуват спанак, извара и сирене. Третият ред кори се залива с останалия зеленчуков сос.

Печете 30 минути във фурна на 200 градуса. Поръсете обилно с настърган кашкавал, риган, босилек и червен пипер. Допечете лазанята до златисто.

Накрая я нарежете на порции и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар