Начин на приготвяне
Измийте черния ориз и го сварете до готовност във вода заедно с джинджифила, кардамона, корички от лимон, кориандър и малко сол.
След като е готов, го отцедете от остатъчната вода (ако има такава) и махнете ароматизиращите съставки (кора от лимон, джинджифил, кардамон и кориандър). Овкусете със сок от половината лимон, зехтин и още сол, ако е необходимо.
За сьомгата:
Измийте и подсушете добре филетата сьомга. Ако имат кожа, я отстранете с подходящ нож и премахнете кости, ако има.
Втрийте разрязана на две скилидка чесън по двете страни на рибата и осолете леко.
Изпечете сьомгата на силно загрят тиган, намазнен със зехтин.
Сервирайте черния ориз със вкусните и сочни филета от риба сьогма на тиган. За гарниране може да използвате резени лимон и малко майонеза.
Добър апетит с черен императорски ориз със сьомга!