Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Черен императорски ориз със сьомга

Черен императорски ориз със сьомга

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Черен императорски ориз със сьомга
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"За гарниране може да използвате резени лимон и малко майонеза."

Необходими Продукти

  • сьомга - 300 г 2 филета
  • чесън - 1 скилидки
  • магданоз - 3 стръкчета
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 50 мл
  • За черния ориз
  • императорски ориз - 250 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • зехтин - около 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • джинджифил - 1 см корен
  • кардамон - 3 шушулки
  • кориандър - 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черния ориз и го сварете до готовност във вода заедно с джинджифила, кардамона, корички от лимон, кориандър и малко сол.

След като е готов, го отцедете от остатъчната вода (ако има такава) и махнете ароматизиращите съставки (кора от лимон, джинджифил, кардамон и кориандър). Овкусете със сок от половината лимон, зехтин и още сол, ако е необходимо.

За сьомгата:

Измийте и подсушете добре филетата сьомга. Ако имат кожа, я отстранете с подходящ нож и премахнете кости, ако има.

Втрийте разрязана на две скилидка чесън по двете страни на рибата и осолете леко.

Изпечете сьомгата на силно загрят тиган, намазнен със зехтин.

Сервирайте черния ориз със вкусните и сочни филета от риба сьогма на тиган. За гарниране може да използвате резени лимон и малко майонеза.

Добър апетит с черен императорски ориз със сьомга!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: