Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани стъпка по стъпка

Руло Стефани стъпка по стъпка

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Руло Стефани стъпка по стъпка
Снимка: Валерия
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Руло Стефани стъпка по стъпка и направо ни се иска да обядваме два пъти"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг от свинско месо
  • яйце - 1 бр.
  • подправки - на вкус
  • За плънката
  • сварени яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - без захар
  • червени чушки
  • морков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушката и морковът се режат на тънки ленти и се запичат за кратко във фурната или фрайъра за около 7-10 минути.

Във фурната се слагат в тава, покрита с хартия за печене.

Каймата се обърква с яйцето и подправките.

В правоъгълна тавичка се слага хартия за печене. Взема се от каймата и се разстила по дъното и нагоре по страните.

Нареждат се зеленчуците и яйцата. Отгоре се захлупва с другата част от каймата.

Гледайте отстрани също да има достатъчно кайма. На мен ми остана малко от каймата и направих отделно две малки мъфинчета от кайма. Показвала съм ги.

Печете рулото Стефани във фурната на 180 °C. Моята е газова и пека около час.

След 30 минути изваждам рулото от кайма от тавичката и го слагам в нормална кръгла тава.

Изливам ненужната течност, преди това и дозапичам руло Стефани стъпка по стъпка.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: