Начин на приготвяне
Ето и моята лазаня, която е много вкусна.
Кори за лазаня според тавата.
За Болонезето Сам съм си го измислил, половинка кайма, два моркова, две малки глави лук, чесън, червен пипер едно шише домати на Лидл с босилек.
Задушавам моркова и лука, добавям каймата и като се позапържи малко, добавям червен пипер и черен пипер разбърквам за малко и сипвам доматите. Готвя, докато преценя, че е готово, малко преди да го махна от котлона, добавих чесъна.
За Бешамела Пак моя измислица олио и три лъжици брашно, като се позапържи брашното - около 1/2 литър мляко и се бърка в една посока. Когато стане гладко, добавям една кофичка кисело мляко, сол черен пипер. Покъкря и свалям от котлона.
В подходяща тава редя кори, отгоре Болонезе, ред кори, Бешамел накрая завършвам с Бешамел.
Отделно на ренде съм настъргал сирене и кашкавал.
Слагам във фурната на 200°C зя около 30 мин. След това добавям сиренето и кашкавала и запичам, моята фурна има грил - на него го докарам цвета.
Приятен апетит с моята почти лазаня Болонезе.
Коментари